Ruta šume

Utažite žudnju za pustolovinom i kročite tamo gdje čovjek još nije ostavio utabani trag!

Ruta šume još uvijek nije dovoljno istražena i kao stvorena je za avanturiste pionirskog duha. Čak su i biciklističke staze na ovoj ruti prilično zahtjevne te su pogodne samo za vožnju u grupi, ali teren je zato idealan za jahanje konja i uzbudljive vožnje quadovima. Ne brinite ako se malo umorite, domaći specijaliteti začas će vas okrijepiti, a jedinstvene medene inhalacije pobrinut će se da vaše tijelo i duh opet postignu savršenu ravnotežu!

ŠTO VIDJETI?

Jelov Klanac - iz Rakovice produžite ka prekrasnom Jelovu Klancu gdje čovjek i priroda svakog dana stvaraju novu fascinantnu priču o sinergiji i potpunom životnom skladu. Uživajte u tišini, čistome zraku, dugim šetnjama, planinarenju, jahanju, sakupljanju šumskih plodova, meditaciji ili fotografiranju rijetkoga bilja. Jelov Klanac poseban je i po tome što kroza nj prolazi 45. sjeverna paralela, a to znači da se nalazite na mjestu idealne klime, točno na pola puta između Ekvatora i Sjevernoga pola!

ŠTO DOŽIVJETI?

Ranch Equus Igni - na živopisnom Ranchu Equus igni u slikovitom Jelovu Klancu čekaju vas netaknuta priroda i prijateljski nastrojeni plemeniti konji. Ovih 13 ljepotana i krasotica pogodni su za jahanje svima, bez obzira na dob i jahačko iskustvo, a društvo im rade njihovi vjerni prijatelji i pratitelji, psi Lupi i Boni.

Quad & Buggy Plitvice - tko je za ludu vožnju netaknutom prirodom kroz šume Plitvičkih dolina? Birajte između Buggy vozila snage 700 ccm i ATV Quada snage 400 ccm koji postižu brzinu i do 90 km/h! Safari vožnja kroz guste šume Plitvičkih dolina, krške terene te iznad kanjona rijeke Korane pružit će vam nezaboravan doživljaj avanture, ali bez ugrožavanja sigurnosti jer riječ je o vozilima za sve vrste terena koja mogu podnijeti čak i najzahtjevnije vremenske uvjete.

Bicikliranje - bicikliranje je za svakoga, ali biciklističke staze na Ruti šume samo su za iskusne i odvažne. Odaberite rutu 34 koja iz centra Rakovice kreće prema Jelovom Klancu i makadamskim putem kroz šumu vodi prema naselju Biljevina u općini Saborsko. S obzirom na to da ruta prolazi manje pristupačnim šumskim predjelom, svakako se preporučuje vožnja u skupinama!

Medene inhalacije - a sada nešto sasvim posebno! Ne propustite posjet OPG-u Čubrić gdje ova vrijedna pčelarska obitelj osim proizvoda od meda nudi i čudotvorne apiinhalacije. Udahnite zrak izravno iz košnice - i ozdravite. Ova metoda inhalacije, naime, pomaže u jačanju imuniteta, ali i pri liječenju raznih stanja i bolesti!

ŠTO KUŠATI?

Tradicionalni specijaliteti - na ovoj ruti, sigurni smo, nećete ostati gladni! Uživajte u autohtonim domaćim specijalitetima Hotela Grabovac, počastite se gastronomskim delicijama koje glamperima i svima koji se tako osjećaju nudi Plitvice Holiday Resort, kušajte raznovrsne menije restorana Plitvička vrela i ne propustite pravi lički ručak u restoranu Plitvički dvori!

Street Food BBQ - u ugodnom ambijentu koji poziva na opuštanje, vrhunske burgere na lički način za vas priprema Street Food BBQ, smješten u samom centru Rakovice. Dođite i otkrijte svima dobro poznate specijalitete u posve novom i originalnom ruhu!

Sirana Turkalj - OPG Turkalj nagrađen je za svoje sjajne sireve na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Osim svježeg sira za doručak i kolače, sireva s ljutom paprikom ili vlascem, dimljenih sireva te polutvrdih do tvrdih sireva, svakako kušajte višestruko nagrađeni škripavac i sir od kuhanog kravljeg mlijeka!

Možda će vas zanimati

Copyright 2021. All Rights Reserved.