Ruta špilje

Ruta špilje dobila je naziv po njenoj glavnoj atrakciji, Baraćevim špiljama, a prostire se kroz zaštićeno prirodno područje jedinstvenog kraškog i šumskog krajolika s vrijednim paleontološkim i arheološkim nalazištem.
U samo jednom danu, na Špiljskoj ruti možete iskusiti čari jahanja, testirati hrabrost u adrenalinskom parku, biciklirati ili pješačiti uređenim stazama te kušati delicije u vrhunskom restoranu domaće kuhinje.
Na vama je samo da odaberete sadržaj i doživljaj po svom guštu!

ŠTO VIDJETI?

Baraćeve špilje - prirodni fenomen koji priroda strpljivo oblikuje milijunima godina nezaobilazna je atrakcija koju obavezno treba posjetiti. U 60-ak minuta, koliko traje obilazak, stručni vodiči će vas upoznati sa zapanjujućim podzemnim svijetom i njegovim tajnama, provesti vas kroz spektakularne dvorane prepune stalagmita i stalaktita, a na kraju ćete u Dvorani izgubljenih duša doživjeti ljepotu apsolutne tame. Posjetite web stranicu Baraćevih špilja i najavite svoj dolazak!

ŠTO DOŽIVJETI?

Jahanje - obilazak bajkovite prirode na leđima veličanstvenih konja poseban je doživljaj, a Špiljska ruta pravo je mjesto da se sami u to uvjerite. Na ovoj ruti nalaze se čak tri konjička kluba koja organiziraju izlete po svačijem ukusu, bez obzira na godine ili prethodno iskustvo: Konjički centar Rastoke - Fairyland, Equestrian klub Rakovica i Wild Spring Ranch.

Pješačke ture - po izlasku iz Baraćevih špilja istražite bajkovitu prirodu koja ih okružuje na jednoj od tri uređene pješačke staze. Sve su staze kružne; njihov start i cilj je na izletištu Baraćevih špilja, a nose imena zaštićenih velikih zvijeri koje borave na ovom području- vuka, risa i medvjeda. Preuzmite Kartu pješačkih staza i odaberite onu koja vam najbolje odgovara.

Adrenalinski izazovi - za one koji žele testirati hrabrost ili se tijekom odmora okušati u specifičnim izazovima kao što je Airsoft Duel, Plitvičke doline su idealan izbor. Na destinaciji se nudi više od 20 raznovrsnih adrenalinskih sadržaja, a predvodnik adrenalinske ponude Adrenalin park Ogi nalazi se upravo na ovoj ruti. Posjetite njihov web, odaberite aktivnosti po želji i rezervirajte termin.

Bicikliranje - uređenim biciklističkim stazama premrežena je cijela destinacija pa tako i Špiljska ruta. U avanturu na dva kotača možete se otisnuti sami jer je Turistička zajednica biciklističke staze i putove pomno isplanirala i pažljivo obilježila. Ako nemate bicikl, tu je naš Plitvice bike & bed koji će vam ih sa svom potrebnom opremom dostaviti bilo gdje na destinaciji.

ŠTO KUŠATI?

Restoran Marko
- u selu Oštarski Stanovi, samo nekoliko metara od Adrenalin parka Ogi, nalazi se gastronomska perjanica Špiljske rute. Pune 32 godine Restoran Marko gostima nudi najbolje od hrvatske tradicionalne kuhinje, autohtone specijalitete i klasična jela koja najmlađi obožavaju. Jelovnik dovoljno govori!


Možda će vas zanimati

Copyright 2021. All Rights Reserved.