Jesenska idila Plitvičkih dolina

Ima nešto posebno u jesenskim sunčevim zrakama i studenom zraku. Šumovit krajolik u jesen razlijeva posebnu paletu boja koja u nama budi osjećaj mira i spokoja. Dok priroda mijenja svoje ruho, potrudite se maksimalno uživati u njenim ljepotama.

 

Pripitomite divljinu

Plitvičke doline prekrasne su tokom svih godišnjih doba, ali jesen daje neki poseban ugođaj koji je nemoguće opisati - jednostavno ga osjetiš. Neodoljiv šarm tako ne skriva ni Ranch Dolina Jelena koji uvijek oduševi, ali posebice tokom jeseni kad su životinje u punoj snazi i ljepoti. Jelenima se ujesen budi nagon za razmnožavanje pa ćete tako čuti duboki bas ljubavnog zova koji odjekuje sa svih strana. Osim strastvenih jelena, ovaj obiteljski ranč krase slavonske svinje i plemeniti konji, i svi čekaju da ih pomazite i nahranite.

 

Istražite skrivenu ljepotu

Kakav bi to bio posjet ako niste obišli i Nacionalni park Plitvička jezera i divili se ovom neobjašnjivom prirodnom fenomenu? Svako doba je savršeno za razgledavanje našeg vodenog dragulja, ali u jesen uistinu stignete istražiti sve! Manje gužve, niža cijena karata, ista izvanzemaljska ljepota - ovaj put u narančastim nijansama. Zaputite se na jezera i proučite svaki kutak koji po gužvama ne biste uspjeli pronaći.

 

Odjašite u suton

Iako je doba mira i spokoja, u vama se i dalje budi želja za avanturom koja teško da će se sama ugasiti? Vaš “problem” riješit ćemo jahanjem i bicikliranjem! Ako želite skočiti na konja, samo birajte koji od pet jahačkih klubova ispunjava vaše želje. Bez obzira na jahačko iskustvo, brzo ćete zagalopirati u netaknute krajeve Plitvičkih dolina i sjediniti se s ovim plemenitim bićima. Draži vam je limeni ljubimac? Dovedite svoj ili iznajmite bicikl iz Plitvice bike & bed i Degenija Toursa, agencija koje osim usluge najma nude i organizirane ili individualne ture u pratnji profesionalnog vodiča. Noge su ipak vaši najbolji prijatelji? Plitvičke doline svim ljubiteljima boravka na otvorenom i nordijskog hodanja nude čak tri staze - stazu Rakovičke bune, stazu Rute vode i stazu Lipove doline. Svaka staza krije živopisne krajolike, nezaboravne poglede i najbolja mjesta za ovjekovječiti prekrasne uspomene.

 

Uživajte u spektaklu

Kad ste već tu, možda će vas zanimati i rijeka Slunjčica koja svoje ljepote najviše odaje ujesen. Na prvu će vas zasigurno osvojiti ne tako sramežljiv potočić, a svijetlotirkizni izvor u obliku jezerca ostavit će vas bez daha. Stjenoviti amfiteatar dom je izvoru Slunjčice i pobrinut će se za pravi spektakl.

 

Jesen ipak nije tako loša, zar ne?

 

Možda će vas zanimati

Copyright 2021. All Rights Reserved.