[TZ RAKOVICA] TURISTIČKI PROMET U SIJEČNJU 2021

Većina država EU proteklih par mjeseci, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, uvela je kolektivnu karantenu pri čemu su ujedno i zatvorene državne granice što je onemogućilo dolazak stranih turista, ali isto tako domaći turisti nisu putovali izvan Hrvatske već su zimske praznike iskoristili za putovanje po Hrvatskoj, što je u konačnici rezultiralo velikim porastom noćenja u destinaciji.

Potražnja za smještajem u Plitvičkim dolinama vikendom je izraženija, a posebno ukoliko su vremenske prognoze najavljivale snijeg. Turistički sektor na području Turističke zajednice Općine Rakovica u siječnju ostvario je 4.381 noćenje, što je za 300 % više nego za isto vrijeme prošle godine, ali i ostalih godina prije „korona godine“.

Uz obilazak Nacionalnog parka Plitvička jezera, turisti koji su boravili u destinaciji posjećivali su Ranch Dolinu jelena te aktivnosti na otvorenom poput jahanja u našim konjičkim klubovima, adrenalinskih aktivnosti u sklopu Adrenalinskog parka Ogi te avanturističke vožnje s Quad & Buggy Plitvice.

 

Nadamo se da će se povoljna situacija nastaviti te da će i u narednim mjesecima Plitvičke doline ostati poželjna destinacija za siguran i kvalitetan odmor 👏💚
X
COVID 19 - INFORMACIJE