TOMAS istraživanja 2022 – II. poziv

Objekti s područja TZP Plitvičke doline koji su odabrani, obaviješteni su prošli tjedan putem e-maila, a obavijest o istraživanjima nalazi se i u eVisitoru

U 2022. godini ponovno se provodi nacionalno istraživanje Stavovi i potrošnja turista u Hrvatskoj – TOMAS HRVATSKA 2022. Istraživanje provodi Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Institutom za turizam i uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma i sporta RH. Prethodno je istraživanje provedeno 2019. godine.

Istraživanjem se od gostiju u komercijalnim oblicima smještaja prikupljaju podaci o njihovom profilu, obilježjima putovanja i boravka u destinaciji, troškovima za vrijeme boravka u destinaciji i stavovima o turističkoj ponudi destinacije. Cilj istraživanja je stvaranje informacijske podloge neophodne za unapređenje i podizanje konkurentnosti turističke ponude u Hrvatskoj.

Anketiranje gostiju provode anketari agencije HENDAL, osobnim intervjuom s gostima uz pomoć računala (tableta), od sredine lipnja 2022. godine do kraja svibnja 2023. godine u hotelima, kampovima i privatnom/obiteljskom smještaju na području cijele Hrvatske. Anketiraju se domaći i inozemni gosti.

Anketarima su točno određeni smještajni objekti u kojima trebaju anketirati goste. Smještajni objekti izabrani su slučajno. Svi podaci koji se prikupljaju od gostiju su anonimni, a rezultati će se prikazivati isključivo na razini regija (županija). Rezultati istraživanja bit će javno dostupni.

Moguće je da i Vaš objekt bude jedan od izabranih objekata za provođenje istraživanja TOMAS Hrvatska 2022. U tom slučaju posjetit će Vas anketari agencije HENDAL kako bi anketirali goste u Vašem objektu. Anketari će Vas posjetiti najviše dva do tri puta mjesečno, tijekom nekoliko mjeseci u godini. Lijepo Vas molimo da im pomognete pri izboru gosta/ispitanik. Po jednom dolasku u objekt anketirat će se najviše tri do četiri gosta.

Istraživanje TOMAS Hrvatska 2022. temelji se na metodološkom okviru dosadašnjih istraživanja TOMAS Ljeto koja se provode od 1987. godine. Više informacija o svim istraživanjima TOMAS potražite na www.iztzg.hr.

ZA Vašu informaciju, osim istraživanja TOMAS Hrvatska 2022., ove se godine provodi i istraživanje TOMAS Nautika 2022. koje obuhvaća turiste-nautičare na jahtama u marinama i one na brodovima za domaća kružna putovanja.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije vezane uz istraživanje TOMAS HRVATSKA 2022 slobodno se obratite Institutu za turizam (info@iztzg.hr).

 

Objekti s područja TZP Plitvičke doline koji su nasumičnim odabirom odabrani za anketiranje gostiju u drugom krugu:

 1. DONNA PLITVICE LAKES
 2. HOUSE ANITA
 3. HOUSE SARA
 4. HOUSE MARINIĆ
 5. VILLA ČANČAR
 6. TINY HOUSE GRABOVAC
 7. HOLIDAY HOME MARKOCI
 8. HOUSE LEONARDA
 9. 16 LAKES ROOMS
 10. HOUSE ZRINKA
 11. PLITVICE PALACE
 12. APARTMANI KRIŠTIĆ
 13. HOUSE ILIJA
 14. HOUSE WISTERIA
 15. HOUSE IVANA
 16. APARTMAN KATJA
 17. APARTMAN MONIKA
 18. HOUSE ŽUPAN
 19. APARTMAN MARIJA
 20. APARTMANI PAVLIĆ
 21. VILLA WATERFALLS
 22. GUESTHOUSE ABRLIĆ
 23. AREA NATURA PLITVICE LAKES
 24. DEGENIJA ANNEX
 25. GUESTHOUSE ANTE HODAK
 26. APARTMANI BRAMADO
 27. B&B  PLITVICE LACUS
 28. APARTMANI BURIĆ
 29. VILLA IRENE
 30. GUESTHOUSE FRANJKOVIĆ
 31. HOUSE ILIJA HODAK
 32. APARTMAN JOSIPA (Selište Drežničko)
 33. ROOMS IVANČICA
 34. BEAR’S LOG
 35. HOUSE MARIJA
 36. PETRA I NIKOLA
 37. APARTMAN SUČIĆ
 38. VILLA LISINA
 39. VUKOVIĆ HOUSE (Selište Drežničko)

 

Popis objekta nalazi se u članku iz prvog poziva TOMAS istraživanja: TOMAS istraživanja 2022

X
X