Tjedan štrudle u Karlovačkoj županiji

Otkrij posebne akcije i uživaj u slasnim okusima domaće štrudle od 30. kolovoza do 5. rujna u restoranima diljem Karlovačke županije!

ŠtrudlaFest je nastao kao logičan slijed nakon događanja “Iz Jaškova za svijet… štrudla za Guinnessa” kada je u Jaškovu kraj Ozlja u Zelenom srcu Hrvatske u Karlovačkoj županiji, 6. rujna 2015. izrađena najduža štrudla na svijetu i postavljen Guinnessov rekord od 1479,38 m.

Prvi Štrudlafest održan je odmah iduće 2016. godine, a među gostima su tada u Jaškovu bili legendarni Stevo Karapandža, akademik kulinarstva Branko Ognjenović, te Josip Abičić, šef kuhinje Milenij hotela iz Opatije. Ponuda štrudli u čitavoj Karlovačkoj županiji predstavljena je kroz Tjedan štrudle Karlovačke županije, a teta Marica postala je ponosna ambasadorica štrudle koja je brojnim posjetiteljima festivala prenijela iskustvo sudjelovanja u izradi najduže štrudle na svijetu – Guinness štrudle iz Jaškova.

I ove godine na gastro radionicama u sklopu Štrudlafesta možete saznati kako se priprema najpoznatija hrvatska štrudla! Za originalan recept i prezentaciju se brinu lokalne ambasadorice štrudle – Marica i Vesna, ali i brojni izlagači koji svake godine rasprodaju štrudle najneobičnijih okusa i punjenja koje ste ikada imali prilike probati! Svoje slikarsko umijeće možete utvrditi ili steći na jedinstvenim “Art Apetit” radionicama. Slikanje uz domaću štrudlu u voćnjaku? Zašto ne!

Za sve vas koji volite aktivno provesti svoje vrijeme osmišljene su čak tri slatke Štrudla by bike rute koje možete istražiti i usput bez grižnje savjesti guštati u domaćim štrudlama. Za vas će ih na ruti pripremiti domaćini na OPG-ima kako biste imali ukusnu okrepu. Vožnja na biciklu s pogledom na rijeke, pitoreskne brežuljke, vinograde i voćnjake, a sve to zaslađeno domaćim štrudlama i lokalnim proizvodima – može li bolje? Rute možete istraživati sami ili uz stručno vodstvo. Ako niste raspoloženi za pedaliranje rezervirajte Štrudlafest piknik košaru, prošetajte do najbolje piknik lokacije i odmarajte u dobrom društvu uz slasne štrudle.

 

PROGRAM ŠTRUDLAFESTA 2021.:

 

 

 

 

X
X