Suradnja s učilištem POUKA na projektu „Poučiti, uklopiti, zaposliti“

Općina Rakovica u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem u Karlovcu sudjeluje u projektu “Poučiti, uklopiti, zaposliti”.

U sklopu projekta provesti će se besplatni programi usavršavanja ranjivih radnih skupina, i to tečaj za poslove iznajmljivanja i održavanja kuća za odmor i apartmana, turističkog animatora, priprematelja jednostavnih slastica i priprematelja savijača i štrukli. Projekt se u potpunosti financira iz EU fondova, samim time tečaj je besplatan za sve polaznike.

Ideja samog projekta proizišla je iz problema velikog broja nezaposlenih u Karlovačkoj županiji. Naime, uvidom u evidenciju HZZ-a u travnju 2017. godine, zabilježeno je 6.964 nezaposlene osobe od čega se trećina odnosi na ranjive skupine (osobe mlađe od 24 godine, osobe starije od 54 godine, osobe s invaliditetom). Istovremeno je zabilježen porast potražnje sezonskih radnika (konobari, kuhari, sobarice, spremačice, animatori). Uvidom u takvo stanje zaključeno je kako je sve teže naći kvalificiranu radnu snagu za tražene poslove.

Uvjeti za prijavu su da je osoba mlađa od 25 godina ili starija od 54 godine, ne smiju biti zaposleni, redovni studenti ili u mirovini. Dakle prijavitelji moraju biti nezaposleni, a prihvatljivi su i izvanredni studenti ili ratni vojni invalidi.

Prijava je moguća do 22. siječnja 2020. godine.

Certifikat koji će se dobiti se upisuje u radnu knjižicu te može biti od koristi u daljnjem zapošljavanju. Ukoliko bude 10 osoba zainteresiranih za tečajeve, predavanja će se organizirati na području Općine Rakovica.

Za dodatne informacije se možete obratiti zamjeniku načelnika Općine Rakovica, Mihovilu Bićaniću, na broj 099 527 9099 ili na e-mail zamjenik@rakovica.hr.

X
COVID 19 - INFORMACIJE