[3. ŠtrudlaFest ]16. rujna 2018. – JAŠKOVO

3. ŠtrudlaFest održat će se u nedjelju, 16. rujna na tri lokacije u Jaškovu – selu štrudle: na središnjoj pozornici, u kuriji Jaškovo (Centar za rehabilitaciju Ozalj) te u restoranu Žganjer.

ŠtrudlaFest okuplja velike i male ljubitelje štrudle u Jaškovu! Natjecanja amatera i profesionalaca, radionice za djecu i odrasle, degustacije, prigodna prodaja, glazba, dobra atmosfera i slasne domaće štrudle čekaju vas 16. rujna u Jaškovu – selu štrudle!

ŠtrudlaFest je nastao kao logičan slijed “Iz Jaškova za svijet… štrudla za Guinnessa” kada je u Jaškovu kraj Ozlja u Zelenom srcu Hrvatske u Karlovačkoj županiji, 06.09.2015. izrađena najduža štrudla na svijetu i postavljen Guinnessov rekord od 1479,38 cm.

ŠtrudlaFest je događanje natjecateljskog karaktera koje okuplja profesionalce restoratera i slastičare iz više hrvatskih županije te izbor najbolje profesionalne i amaterske štrudle prema izboru žirija kojeg čine najveći kuharski stručnjaci Hrvatske.

Program započinje u 10 sati svečanim otvorenjem. Nakon zajedničkog razvlačenja prve štrudle, koju će razvući uglednici iz kulturno-političkog života Ozlja i drugih dijelova Karlovačke županije, cjelodnevno druženje nastavlja se uz brojne radionice koje će, između ostalih, voditi Branko Ognjenović i Tomislav Špiček, te natjecanje u izradi najbolje štrudle Hrvatske. O najboljima će odlučivati žiri pod vodstvom kulinarske legende Steve Karapandže, kojeg smo imali prilike upoznati na Legendama Plitvičkih dolina 2018, održane u lipnju kod kule Stari grad Drežnik.

X
COVID 19 - INFORMACIJE