Proljeće u Plitvičkim dolinama

Okrijepljena zimskim drijemežom, čudesna priroda Plitvičkih dolina posve se razbudila. Čujete je u Koraninom veselom huku i razigranom cvrkutu ptica, vidite je u raskoši boja i zapanjujućem bogatstvu života, njušite je u zamamnim aromama rosom osvježene trave i prekrasnog poljskog cvijeća, kušate je u obilju neodoljivih proljetnih plodova, osjećate je u čitavom svom biću bilo da ste preplavljeni blaženstvom oslobođenog serotonina ili pak osokoljeni na akciju uslijed revitalizirajuće provale adrenalina. Buđenje proljeća pravo je vrijeme za posjet Plitvičkim dolinama, a bogatstvo raznolikih aktivnosti koje vam se nude na destinaciji jamstvo je nezaboravnog provoda posjetitelja svih uzrasta i afiniteta.

Vječne Plitvice

Započnimo s očiglednim: Plitvička jezera u našoj neposrednoj blizini sada su možda najpitomija i najgostoljubivija. Ne propustite priliku uživati u proljetnoj čaroliji čudesno bistrih voda i nepreglednih šuma koja vam pumpa pluća ljekovitim kisikom, ali vas i svojom zadivljujućom ljepotom ponekad jednostavno ostavi bez daha. Priroda u ovom kraju zna imati takav učinak. Prepustite joj se dok istražujete sva njena zapanjujuća čuda, i to na način koji baš vama najbolje odgovara!

Arhiva NPPJ

Krenite u avanturu

Ovdje, naime, na svoje dolaze i ljubitelji duuuugih šetnji i poklonici bicikliranja i fanovi jurnjave quadovima i buggyjima, ali i suvremeni kentauri koji dobro znaju da se ništa ne da usporediti s tumaranjem prirodom na leđima plemenitog konja. Pješačke staze prilagođene su svim uzrastima i stupnjevima tjelesne spreme, svaka sa svojim vlastitim posebnostima, znamenitostima i prirodnim ljepotama koje valja potanko istražiti. Iskušajte ih sve, a mi vam posebno preporučujemo tri sadržajima prebogate pješačke staze oko čuvenih Baraćevih špilja. Kad ste već tamo, skupite hrabrost i zakoračite u svijet mračnog podzemlja koji Majka Priroda strpljivo ali neumorno uređuje već milijunima godinama. Ne zaboravite disati, upozorili smo vas da ovdje priroda ostavlja bez daha!

Autor: Denis Stošić

barac-caves-vlado-butina

Autor: Vlado Butina

Adrenalinske ludosti

Ako ste sad tek spremni za pravu akciju, produžite ka Adrenalin parku Ogi, gdje su vam dostupni vrhunski roping poligon i divovska ljuljačka, zipline na 40 metara visine na kojem se postiže brzina od 120 km/h, ali i izazovi streličarstva, gađanja mete tomahawk sjekirom i pucanja iz zračnih pušaka te paintballa i airsoft duela, a za najmlađe su pripremili popularni splatmaster, dječju inačicu paintballa. Novost u ponudi je prva karting staza u Plitvičkim dolinama, zato ni ne pokušavajte odoljeti zovu brzine! Na samom rubu Nacionalnog parka Plitvička jezera čekaju vas i uzbuđenja koja nudi Adrenalin park Plitvice sa spektakularnim ziplineom preko kanjona rijeke Korane koji je dug 300 metara, s brzinom leta od čak 70 km/h. Ohrabreni naletom adrenalina, svakako iskušajte i divovsku ljuljačku na kojoj ćete vrištati od uzbuđenja, ali i uživati u prekrasnom pogledu s 12 metara visine.

 

Quad, bicikl ili konj?

Da jurnjava ne prestane brine se srdačno stručno vodstvo agencije Quad & Buggy Plitvice koje vas vodi na off-road jurnjavu po šumama i gorama Plitvičkih dolina. Ako ste ipak više za “easy đir”, biciklističke staze Plitvičkih dolina oduševit će sva vaša osjetila, bez obzira biciklirati li sami, u krugu vaše obitelji i prijatelja ili u sklopu neke od uvijek zanimljivih vođenih biciklističkih tura.

quad-plitvice

 

Autor: Denis Stošić

Ljubitelji čovjekova najplemenitijeg prijatelja za to vrijeme imaju priliku posjetiti neki od čak pet jahačkih klubova ovog kraja s nevjerojatno bogatom ponudom doživljaja za sve generacije, bez obzira na vaše jahačko iskustvo! Pješke, na konju, biciklom ili pak automobilom, ne propustite posjet Ranchu Dolina jelena gdje s dolaskom proljeća živnu i umiljati jeleni i ostale preslatke životinjice s kojima se možete do mile volje maziti i hraniti ih poslasticama koje je za njih pripremila brižna domaćinska obitelj Bičanić.

 

Upoznajte Saborsko

U okrilju zajednice Plitvičkih dolina odnedavno se nalazi i nova atrakcija koju jednostavno morate otkriti za sebe. Dobrodošli u Saborsko! Skriveno od pogleda, blizu a opet dovoljno daleko od utabanih putova, Saborsko je pravi šumski dragulj našeg kraja. Omeđeno je šumama, gorama i rijekama, a trećina općine nalazi se na teritoriju NP-a Plitvička jezera. Idealno za potpuni odmor u zagrljaju prirode, zar ne?

Autor: Luka Jelavić

Plitvice Valleys Bike Weekend

Na koncu, dopustite nam da vas od sveg srca pozovemo na Plitvice Valleys Bike Weekend koji će se 14. i 15. svibnja održati na Plitvice Art Farmi u Grabovcu. U subotu nam se pridružite na obiteljskoj biciklijadi Plitvičke doline koja vas vodi na najljepše lokacije i glavne atrakcije ovog kraja. U večernjim satima zagarantiran je provod uz grupu Kings. Idućeg dana očekuju vas dječje utrke i Plitvice Valleys XCM, a više o utrci i prijavama pročitajte na poveznici: XCM PLITVICE VALLEYS UTRKA 

 

Uživajmo u najljepšem godišnjem dobu zajedno, u čudesnoj ljepoti Plitvičkih dolina!💚

X
X