Pametna klupa u Rakovici  

Steora pametna klupa - hrvatski proizvod!

Danas je u centru Rakovice postavljena Steora – pametna klupa.  Steora je pametna klupa nove generacije, koja koristi solarnu energiju kako bi pružila konkretna rješenja za rastuće urbane probleme, ima dva USB punjača te mogućnost bežičnog punjenje za sve uređaje s Qi modulom za punjenje. Klupa je hrvatski proizvod  mladog izumitelja iz Solina, Ivana Mrvoša. Solarni paneli, ugrađenih ispod površine za sjedenje, razvijeni su posebno za Steoru, stvaraju i do 110 W električne energije po satu, a veličinom i efikasnošću omogućuju maksimalnu iskoristivost sunčeve energije. Klupa se automatski gasi za vrijeme vremenskih nepogoda (kiša, snijeg).

Zaštita od vandalizma

Steora je pričvršćena za pod i zaključana kako bi se spriječilo neovlašteno otvaranje. Instaliran je i sofisticirani sustav praćenja, koji omogućuje lociranje klupe u svakom trenutku. U slučaju gašenja, krađe ili problema u funkcioniranju Steora, Turistička zajednica odmah će biti obaviještena od strane sustava koji prati rad svih klupa.

Kontrola temperature

Steora ima ugrađen sustav hlađenja koji osigurava da temperatura klupe ostane ugodna za sjedenje u svim vremenskim uvjetima. Četiri velika ventilatora i poseban dizajn omogućuju optimalnu cirkulaciju zraka, odnosno zadržavaju temperaturu površine za sjedenje na ugodnoj razini u slučaju da vanjska temperatura prijeđe 30ºC.

Osvjetljenje

Steora ima ugrađeno ambijentalno svjetlo koje se prilagođava dobu dana, godine i vremenskim uvjetima.

Besplatna Wi-FI mreža „Plitvičke doline“

Dok punite svoje mobitele ili tablete, Turistička zajednica Rakovica pobrinula se da imate besplatan pristup Internetu te je postavljena nova Wi-Fi mreža pod nazivom „Plitvičke doline“.

 

Dođite i isprobajte Steoru!

 

 

X
COVID 19 - INFORMACIJE