Održan je Božićni sajam u Rakovici

Još jedan uspješan sajam je iza nas... blagdanska atmosfera uz vino, kolače, božićne pjesme i priredbe.

Jučer je održan treći po redu Božićni sajam u Rakovici, u organizaciji Turističke zajednice općine Rakovica i Općine Rakovica te uz pomoć brojnih udruga i ustanova. Program je bio sadržajan i kvalitetan s obzirom da su se u njega uključili svi važniji faktori naše općine – Osnovna škola Eugena Kvaternika, rukometni i nogometni klub te Dječji vrtić Slunj, Područno odjeljenje „Pčelice“,  Selište Drežničko.

Uz dječje božićne pjesme i priredbe, posebna atrakcija bile su žive jaslice, koju nam je prezentirao naš „KUD Izvor“ te su se tako po prvi put na našem sajmu održale žive jaslice. Najveća radost za mališane bio je dolazak Djeda Božićnjaka sa svojim vilenjakinjama koji im je podijelio poklone.

Na Božićnom sajmu moglo se kupiti raznih tradicionalnih proizvoda, božićnih ukrasa i ostalih rukotvorina, sljedećih izlagača: OPG Turkalj, OPG Čubrić, OPG Čović, OPG Tomašić, Crveni križ Slunj, Društvo naša djeca, Dječji vrtić, Mira Turkalj, Desanka Prebeg, Milka Rendulić, DIVA – obrt za torte i kolače… a u ponudi je bilo i kuhanog vina, kobasica, kokice, fritule, krafne.

Općina Rakovica na Božićnom sajmu je donirala 16 tableta za nadarene i uspješne učenike Osnovne škole Eugena Kvaternika, po prijedlogu škole. Uz sav sadržaj održala se i Humanitarna božićna tombola, gdje su Degenija, Drvo ambijent Rakovica, NP Plitvička jezera, Kordun, Adrenalin park Plitvice, Ženska Akcija Saborsko, OPG-ovi Čubrić, Čović, Tomašić i Turkalj, Rotokor d.o.o, Rakovica d.o.o, Baraćeve špilje, Općina Rakovica te Turistička zajednica općine Rakovica omogućili osvajanje više od 20 vrijednih nagrada. Sva prikupljena sredstva na tomboli namijenit će se onim najmlađima i najslađima – našem dječjem vrtiću.

Za glazbeni dio pobrinuli su se Tona Butina, Julijana Tutić i Viktorija Butina uz časnu sestru Miru Turkalj koja nam je otpjevala nekoliko božićnih pjesma.

Više na fotografijama:

X
COVID 19 - INFORMACIJE