Održan 7. sastanak mreže „I care for Europe“

Od 30.09. – 03.10. održan je sedmi sastanak mreže „I care for Europe“ u sklopu projekta „EUnity in diversity“. Domaćin ovogodišnje susreta bila je Općina Stolac zajedno s partnerima JU Radimlja Stolac, udruga „Hercegovački plodovi Mediterana“ i Centrom za kulturu i sport, a na susretu je sudjelovalo 11 malih lokalnih zajednica iz 6 zemalja, među kojima i Općina Rakovica koja je član od početka.

Mreža “I Care for Europe” je mreža malih kulturnih europskih zajednica, a odraz dobre volje svih članica, predanosti zajedničkom radu, razmjenama iskustava i dobrih praksi kroz organiziranje zajedničkih sastanaka neprofitnih udruga, škola, ekonomskih i društvenih organizacija, identificiranju mogućih EU tendera i poziva za prijave prijedloga zajedničkih projekata koji se tiču promicanja kulturnog i prirodnog naslijeđa, održivog razvoja i turizma.

Predstavnici lokalne zajednice i udruga s područja Općine Rakovica sudjelovali su i na ovogodišnjem susretu predstavnika Mreže malih europskih kulturnih gradova „I Care for Europe“. U ovogodišnjem susretu sudjelovali smo u prezentaciji tradicionalnih, lokalnih i kulturnih događanja i festivala, odnosno, sajmova svih lokalnih zajednica uključenih u projekt: „EUnity in diversity“, a uz lokalne vodiče upoznali smo se s kulturnom baštinom Stoca, posjetili smo Trebinje i jednu od najatraktivnijih špilja u Bosni i Hercegovini – špilju Vjetrenicu te nekropolu stećaka Radimlja u Vidovom polju.

Zahvaljujemo se domaćinima na gostoprimstvu i odličnoj organizaciji, a u nastavku donosimo fotogaleriju.

FOTOGALERIJA:

 

X
COVID 19 - INFORMACIJE