[NP PLITVIČKA JEZERA] DAN ŽENA u LIČKOJ KUĆI

I ove godine NP Plitvička jezera u restoranu Lička kuća tradicionalno organizira proslavu za Međunarodni dan žena...

Širom svijeta 08. ožujka obilježava se Međunarodni dan žena. Dan žena ustanovljen je na Drugoj međunarodnoj konferenciji žena socijalista, 8. ožujka 1910. godine u Kopenhagenu, na inicijativu Njemice Clare Zetkin, tadašnje predvodnice ženskog radničkog pokreta.

Taj praznik obilježava se u znak sjećanja na demonstracije američkih radnica u Chicagu 1909. godine i njujorški pohod više od 15.000 žena koje su tražile kraće radno vrijeme, bolje plaće i pravo glasa. Prvi put je obilježen 1911. godine u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj i Danskoj, a tog dana je u tim zemljama više od milijun žena i muškaraca prisustvovalo skupovima na kojima je zahtijevano da žene glasaju na izborima, da im se omogući zauzimanje javnih položaja, da imaju pravo na rad i stručno obrazovanje.

Kako bi zajedno proslavili taj dan, Nacionalni park Plitvička jezera poziva da im se pridružite u petak, 08. ožujka 2019. od 20.00 sati u restoranu Lička kuća gdje vas čeka tamburaški sastav Krivi Dur, tombola, izvrsna hrana i ples do jutarnjih sati

Cijena po osobi: 150,00 kn.
Upiti i rezervacije:

prodaja@np-plitvicka-jezera.hr
053 751 732

X
COVID 19 - INFORMACIJE