Noć šišmiša u Baraćevim špiljama

Noć šišmiša, manifestacija kojom Javna ustanova Baraćeve špilje nastoji ukazati na važnost edukacije o ovim sisavcima, kako bi ih se zaštitilo zbog njihove važne uloge u okolišu, održava se svake godine u Baraćevim špiljama tijekom posljednjeg vikenda u kolovozu, kada se obilježava i Međunarodna noć šišmiša. Ove godine manifestacija se održava 28.08.2021. s početkom u 16:00 sati.

27.08.2021. AŽURIRANJE: Manifestacija Noć šišmiša se odgađa zbog najave lošeg vremena i kiše.

 

Šišmiši su, unatoč svojoj pozitivnoj ulozi u prirodi, izuzetno ugrožena skupina životinja. Manifestacijom Noć šišmiša, svake godine krajem kolovoza, diljem svijeta educira se javnost i podiže svijest o potrebi njihove zaštite te važnosti koju zaštićena područja imaju u tome, baš kao i naše Baraćeve špilje.

Ove godine Noć šišmiša u Baraćevim špiljama održava se u subotu, 28.08.2021. s početkom u 16:00 sati. U poslijepodnevnim i večernjim satima odvijat će se zabavno-edukativni program namijenjen svim uzrastima. Poučne i kreativne radionice za djecu, prezentacija o šišmišima, noćni obilasci špilja, penjanje po stijenama, film na otvorenom dio su bogatog programa već dobro poznatog našoj lokalnoj zajednici koja svake godine pozitivno reagira na manifestaciju.

Povedite svoju obitelj, uključite i najmlađe te otkrijte zašto su šišmiši važna karika u ekosustavu! 🦇

Vidimo se u subotu u Baraćevim špiljama!

X
COVID 19 - INFORMACIJE