[MINTS] DONESEN PRAVILNIK O IZMJENAMA OKO PLAĆANJA TURISTIČKE PRISTOJBE

Nakon provedenog javnog savjetovanja putem portala eSavjetovanje, 23. rujna 2020. donesen Pravilnik o dopunama Pravilnika o odgodi ili oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (NN 105/20), a 25. rujna 2020. objavljen na mrežnim stranicama Ministarstva turizma i sporta i u Narodnim novinama.

U nastavku možete pročitati predmetni Pravilnik: PRAVILNIK DOPUNAMA PRAVILNIKA O ODGODI ILI OSLOBAĐANJU OD PLAĆANJA TURISTIČKE PRISTOJBE ZA OSOBE KOJE PRUŽAJU UGOSTITELJSKE USLUGE U DOMAĆINSTVU ILI NA OBITELJSKOM POLJOPRIVREDNOM GOSPODARSTVU

Donesene promjene novim Pravilnikom:

  • zbog posebnih okolnosti, osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu oslobađaju se plaćanja godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe za 2020. godinu ako su imali rješenje o odjavi ili rješenje o smanjenju kapaciteta objekta do dospijeća drugog obroka turističke pristojbe pod uvjetom da na navedenim objektima nisu imali evidentirano niti jedno noćenje u 2020. godini. 
  • druga točka pravilnika odnosi se na Grad Zagreb, Zagrebačku županiju i Krapinsko-zagorsku županiju gdje se oslobađaju plaćanja godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe za 2020. godinu oni objekti koji su zbog oštećenja od potresa od dana 22. ožujka 2020. godine označeni kao neuporabljivi (crvena oznaka) ili privremeno neuporabljivi (žuta oznaka).

Uskoro će se izvršiti obračun za preostala dva obroka godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe pružateljima ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu za sve one koji nisu navedenim Pravilnikom oslobođeni plaćanja, o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti.

X
COVID 19 - INFORMACIJE