[LIKA DESTINATION] Edukativne radionice o sustavu Lika Quality

Radionice o načinu uključivanja u sustav Lika Quality i mogućnostima razvoja poljoprivrede i ruralnog područja održat će se na području Lika destinacije te se pozivaju svi zainteresirani da se prijave za sudjelovanje.

Sustav Lika Quality ima za cilj brendirati Liku kao gastro-destinaciju te time izravno pomoći poljoprivrednim proizvođačima u prodaji njihovih proizvoda. Trenutno se u sustavu nalazi 98 proizvoda s navedenom oznakom, a prije raspisivanja trećeg Javnog poziva za iskazivanje interesa za korištenje Znaka Lika Quality za proizvode, cilj je sve zainteresirane proizvođače s područja Lika destinacije informirati o Lika Quality sustavu, načinima prijave, kriterijima koje svaki proizvod mora zadovoljavati, pravilima koja svaki proizvođač mora poštivati, kao i o dosadašnjim postignućima u procesu brendiranja gastro-destinacije.

Znak Lika Quality zaštićen je u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske kao jamstveni žig, nositelj je Lokalna akcijska grupa Lika, a sustav Lika Quality provodi Klaster Lika Destination.

Od lipnja do studenog prošle godine, Klaster Lika Destination i Poljoprivredna zadruga LIKA COOP uspostavili su trgovinu s Lika Quality proizvodima u NP Plitvička jezera, koja će biti otvorena i ove godine. Usto, uskoro ćemo pristupiti certificiranju ugostiteljskih objekata koji u ponudi budu imali hranu s oznakom Lika Quality i na taj način omogućiti plasman lokalnih proizvoda u restorane. Isto tako, s obzirom da brendiramo destinaciju kao destinaciju zaštićenih prirodnih područja i surađujemo s nacionalnim parkovima i ostalim zaštićenim područjima u destinaciji, njihove će suvenirnice imati posebne police s proizvodima Lika Quality.

Vezano za mogućnosti razvoja poljoprivrede i ruralnog područja, dat će se pregled dosadašnjeg stanja, uključujući i pregled do sada odobrenih sredstava po mjerama; najavit će se indikativni plan raspisivanja natječaja u 2019. godini; predstaviti IAKS mjere iz Programa ruralnog razvoja te upoznati korisnike s mogućnostima korištenja HAMBAG BICRO sredstava za predfinanciranje poslovnih poduhvata.

Edukativne radionice će se održati s početkom u 17:00 sati na sljedećim lokacijama:

  • Ponedjeljak, 25.03.2019.: Rakovica, DVD Rakovica, Rakovica 29c
  • Utorak: 26.03.2019.: Udbina, Općina Udbina, Stjepana Radića 6
  • Srijeda, 27.03.2019.: Otočac, Gacko pučko otvoreno učilište Otočac, Trg Dražena Bobinca 2
  • Četvrtak, 28.03.2019.: Senj, Gradska knjižnica Senj, Trg Cilnica 11
  • Petak, 29.03.2019.: Gospić, Kulturno informativni centar, Budačka 12


PROGRAM

17:00-17:30 – Klaster Lika Destination: Predstavljanje regionalnog sustava kvalitete Lika Quality i projekta IQM Destination Lika

17:30-18:00 – LAG Lika i LAG Frankopan: Mogućnosti razvoja poljoprivrede i ruralnog područja

18:00 – Rasprava

Pozivamo Vas na prisustvovanje na predavanjima te Vas molimo da svoj dolazak potvrdite putem prijavnice na sljedećoj poveznici: https://docs.google.com  ili na broj telefona 053 647 042 do ponedjeljka, 25. ožujka 2019. Više informacija o Lika Quality sustavu možete pročitati na: LIKA DESTINATION

Također, pozivamo sve zainteresirane proizvođače s područja Lika destinacije, ugostitelje kao i pružatelje usluga u turizmu te građane da sudjeluju na predavanju i informiraju se o mogućnostima kako pokrenuti ili unaprijediti svoje poslovanje.

X
COVID 19 - INFORMACIJE