Jesen u Plitvičkim dolinama: Najbolje tek dolazi!

Dok drugi rezimiraju proteklu turističku sezonu, u Plitvičkim dolinama ona nikad ne prestaje!

Ponosni smo što smo ovog ljeta gotovo dostigli rezultate iz rekordne 2019. godine i zahvalni smo svim domaćim i inozemnim posjetiteljima koji su upravo u našem kraju pronašli oazu za bijeg od stresova i strahova vremena u kojem živimo.

Plitvičke doline su već krajem srpnja premašile broj noćenja iz cijele 2020. godine, a najsvježiji podaci govore pak da smo do sredine rujna ostvarili preko 60 posto prometa u noćenjima u odnosu na 2019. godinu. Kako je krenulo, mogli bismo je čak i prestići!

Ujesen je najljepše

U Plitvičkim dolinama, naime, uvijek je pravo vrijeme za odmor iz snova, a upravo je jesen ovdje možda čak i najspektakularnija. Guste šume sad su oslikane raskošnim akvarelom toplih boja, Korana nakon ljetnog mirovanja pokazuje svoje pravo neukrotivo lice, ali to nisu sva uzbuđenja koja tu čekaju goste: nevjerojatna adrenalinska ponuda kakvu je u ovo doba teško pronaći dostupna je svima bez nesnosnih ljetnih gužva i uz itekako ugodnije temperature.

Plitvička jezera mamac su za većinu naših posjetitelja, a od 15. do 24. listopada cijena ulaznica je snižena povodom Mjeseca hrvatskog turizma, baš kao i cijena obilaska svijeta tame naših čuvenih Baraćevih špilja! Čak pet jahačkih klubova stoji vam na raspolaganju, kako početnicima tako i onima najiskusnijima, a galop pastelnim nijansama prošaranim zelenilom Plitvičkih dolina u ovo doba godine jednostavno treba doživjeti. Dakako, sve to možete doživjeti i pješačenjem, nordijskim hodanjem ili bicikliranjem na uređenim rekreacijskim stazama po kojima je naš kraj nadaleko poznat.

Jeste li ikad doživjeli rezonantni bas jelenjeg ljubavnog zova? Jesen je vrijeme parenja, a kod nas možete iz prve ruke svjedočiti njihovim romantičnim ritualima (dok drugom rukom hranite beskrajno umiljate domaće i šumske životinje).

Smještaj i hrana za svaki ukus

A gdje boraviti za to vrijeme? Bez obzira tražite li hotelski, kamperski ili privatni smještaj, u Plitvičkim dolinama je lako pronaći svoju idealnu bazu. Od luksuznih resorta i modernih hotela do kampova, od obiteljskih domaćinstava do drvenih kućica na osami, ponuda je vrhunska i prilagođena svima – individualcima, parovima, obiteljima, grupama prijatelja, a bogatstvo aktivnosti i popratnih sadržaja čini našu destinaciju savršenim izborom za poslovne izlete i team building. Ove godine turističkoj renesansi Plitvičkih dolina pridružilo se šest novih iznajmljivača, a svoja vrata otvorio je i prekrasni novi hotel Palcich.

Dakako, vrhunski smještaj prati i sjajna gastro ponuda u rasponu od tradicionalnih ličkih i hrvatskih specijaliteta preko najfinijeg street fooda do pravih gurmanskih fešti za najizbirljivija nepca.

Svako doba godine u Plitvičkim dolinama donosi nove čari, ali – psssst! – pravi znalci znaju da je jesen ovdje najljepša.

Jeste li spremi doživjeti je u svoj njenoj raskoši i sjaju?

X
COVID 19 - INFORMACIJE