[JAŠKOVO] ŠTRUDLAFEST 2020

ŠtrudlaFest je nastao kao logičan slijed nakon događanja “Iz Jaškova za svijet… štrudla za Guinnessa” kada je u Jaškovu kraj Ozlja u Zelenom srcu Hrvatske u Karlovačkoj županiji, 6. rujna 2015. izrađena najduža štrudla na svijetu i postavljen Guinnessov rekord od 1479,38 m.

Ove godine, zbog pandemije korona virusa i mjera koje moramo poštivati, ŠtrudlaFest će se održati prema drugačijem konceptu, no neće biti ništa manje zabavnih gastro i kulturnih sadržaja. Restorani diljem Karlovačke županije pripremaju za vas od 4. do 13. rujna sjajnu ponudu štrudli po promotivnim cijenama. Razne okuse slasnih štrudli pronaći ćete naravno i u Jaškovu – selu štrudle. Uz štrudle pripremamo i čitav niz  RADIONICA – likovne, gastro, bike… Dolazi nam i ove godine jedinstevni Nikola Faller, 5. rujna napravit će u Jaškovu divovski bicikl od slame – odlična prilika za fotografiranje, štrudle i istraživanje bike rute “Štrudla by bike“!

Grad Ozalj bit će centar kulturnih događanja sa izložbom i koncertom, a karlovačka Aquatika slatkovodni akvarij za svoje posjetitelje priprema posebnu ponudu upravo za vrijeme ŠtrudlaFesta.

ŠTRUDLAFEST PIKNIK oduševio je posjetitelje prošlogodišnjeg festivala štrudle stoga smo i ove godine pripremili posebne pakete piknik košara s kojima se možete uputiti u istraživanje Jaškova i bajkovitog ozaljskog kraja. (prijave i informacije na mail strudlafest.jaskovo@gmail.com)


Program ŠtrudlaFesta 2020 preuzmi OVDJE


RADIONICE U PONUDI u JAŠKOVU – SELU ŠTRUDLE, Ozlju i Karlovcu

  • Radionica keramike “Oslikaj svoj tanjurić za štrudlu” (prijave i info na studlafest.jaskovo@gmail.com)
  • Biciklističkom rutom “Štrudla by bike” uz Dražena Breitenfelda (prijave i info na mail opg.kovac@gmail.com)
  • Likovna radionica ART APETIT 
  • GASTRO RADIONICE IZRADE ŠTRUDLE * – popis radionica, vrijeme, datum i lokaciju održavanja provjerite OVDJE.

*Gastro radionice su besplatne, a poželjna najava na mail strudlafest.jaskovo@gmail.com

RADIONICA – Slatkovodni akvarij AQUATIKA, Karlovac

  • Izrada unikatnih suvenira od licitara u obliku srca i riba – gratis radionica

ATRAKCIJA + GRATIS ŠTRUDLA

  • STARI GRAD DUBOVAC, Karlovac – 5. i 6. rujna – gratis štrudla uz ulaznicu
  • GRADSKI MUZEJ KARLOVAC – 5. rujna – gratis štrudla uz ulaznicu
  • BARAĆEVE ŠPILJE, Rakovica – 5. rujna – gratis štrudla uz ulaznicu
  • ZAVIČAJNI MUZEJ OZALJ – 4. – 13. rujna – gratis štrudla uz kupljenu ulaznicu

TJEDAN ŠTRUDLE U KARLOVAČKOJ ŽUPANIJI

Tjedan štrudle održat će se i ove godine u 28 restorana diljem Karlovačke županije na radost svim štrudloljupcima. U ponudi će biti štrudle s različitim punjenjima po promotivnim cijenama. Otkrijte posebne akcije i uživajte u slasnim okusima domaće štrudle u restoranima diljem Karlovačke županije:

 

Vidimo se od 4. do 13. rujna u Jaškovu – selu štrudle, ali i diljem Karlovačke županije na 5. ŠtrudlaFestu i Tjednu štrudle Karlovačke županije! 

 

X
COVID 19 - INFORMACIJE