Instagrameri u Plitvičkim dolinama, 20.-21.siječnja

Ovaj vikend održava se drugi međunarodni Instameet...

Ovaj vikend na Plitvicama se organizira drugi međunarodni Instameet u organizaciji hrvatskih instagramera, uspješnog fotografa i instagramera Domagoja Severa čiji profil @domagojsever ima preko 79.000 pratitelja te Jasminke Đaković koja je zajedno sa sestrom Željkom Đaković vlasnica je profila @putopis koji promovira Hrvatsku i putovanja.

Prošle godine Instameet se održao u Trakošćanu, izazvao je pozitivne komentare te dobru promociju, stoga su se odlučili i ove godine održati Instameet sa instagramerima, bloggerima i youtuberima iz čak šest država – Austrije, Mađarske, Ukrajine, Japana, Slovenije i Hrvatske, upravo na Plitvičkim jezerima, a posjetit će i naše nezaobilazne Plitvičke doline.

Instagram korisnici obilaze destinaciju i fotografiraju ju, te sve dijele na društvene mreže i koristeći popularne hashtagove promoviraju destinaciju. Plitvičke doline na ovaj način će po prvi put ugostiti skupinu koja će uz korištenje hashtaga #RakovicaHR, #PlitvičkeDoline #PlitviceValleys, promovirati Rakovicu u Hrvatskoj i svijetu.

Instagrameri će posjetiti Baraćeve špilje, Stari grad Drežnik te Ranch Dolinu jelena. Zapratite profile instagramera gdje će te ovaj vikend moći pronaći slike našeg kraja, ali i tradicionalne ponude na profilu hrvatske food blogerice Lili Basic Capaccetti poznatije kao @travellingoven.

“Organizirali smo Instameet na Plitvicama baš ciljano u ovo vrijeme kako bi pokazali sve ljepote Plitvičkih jezera i okolice izvan sezone, a ideju su prepoznali i podržali Hotel & Restaurant Degenija, Turističke zajednice Rakovica Plitvičke doline – Rakovica i Općine Plitvička jezera Visit Plitvice Lakes te naravno NP Plitvička jezera. …” komentirala je organizatorica Jasmina Đoković.

Jedan od sudionika je i Yuya Matsuo, poznatiji na instagramu kao @esejapan. Fotograf iz Japana koji putuje svijetom i na instagramu ima preko 106.000 pratitelja. Pavlo Fedykovych bloger (@de_weg_) je specijaliziran za centralnu Europu i Ukrajinu, a piše i za CNN Travel i Lonely Planet. Norbert Lepsik, David Erdelyi (@daviderdelyi), Anna Illes (@annailles) i Andras Demjen (@andris.demjen) predstavljaju najbolje mlade, kreativne instagramere iz Mađarske. Oliver Oth i Claudio Pribyl su instagrameri iz Austrije koji vode profil @igersaustria.at. Njihovi kolege iz Slovenije, Sanja i Zoran Leban Trojar, osim vlastitih profila, vode i najuspješniji slovenski profil @igslovenia. Jaka Ivančič (@jaka_ivancic) i Luka Esenko (@lukaesenko) također dolaze iz Slovenije, a među najpoznatijim su slovenskim fotografima. Domaće snage također predstavljaju popularne lifestyle youtuberice Maša Zibar (@mashinthebeauty) i Matea Frajsberger (@click4chic). One zajedno na svojim youtube kanalima imaju preko 91.000 pretplatnika. Josip Kramarić vlasnik je jako popularnog profila @croatia_instagram koji ima više od 91.600 pratitelja.

Sve će se tijekom vikenda pratiti i putem društvenih mreža Plitvičke doline – Rakovica, Instagrama plitvicke.doline i Twittera Plitvičke doline te .

 

X
COVID 19 - INFORMACIJE