INFORMACIJA O IZDAVANJU PROPUSNICA U TURISTIČKE SVRHE

Slijedom Odluke o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj, a vezano uz upite oko mogućnosti putovanja, navodimo da je preporuka Stožera civilne zaštite da se ne putuje, odnosno da se putovanja odgode kako bi se smanjili kontakti među pučanstvom, a sve u cilju zaštite zdravlja i suzbijanja zaraze.

Iznimno, kao opravdani razlog za izdavanje e-propusnice, između ostalog, prihvaća se dokaz o uplaćenoj rezervaciji u smještajnom objektu, a do stupanja na snagu ove Odluke, odnosno izvršenoj uplati do 23. prosinca 2020. godine. Napominjemo da je prilikom ulaska na područje pojedine županije ili izlaska iz njega nužno pridržavati se strogih mjera fizičkog distanciranja te je zabranjeno zadržavati se nepotrebno na javnim prostorima, obvezno je posjedovati iskaznicu, drugu identifikacijsku ispravu ili dokument kojim se može dokazati pripadnost jednoj od kategorija osoba koje su izuzete iz odredbe o zabrani napuštanja županije u kojoj osoba ima prebivalište ili boravište ili valjanu propusnicu izdanu kroz sustav e-Propusnica.

Budući da se nalazimo na granici s Ličko-senjskom županijom, turisti koji su smješteni u Karlovačkoj županiji ne smiju prelaziti županijsku granicu, pa tako ne mogu posjetiti ni NP Plitvička jezera!

 

Detalji vezani uz izdavanje e-Propusnica:

Uputa za primjenu Odluke o zabrani napuštanja područja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj

Popis kontakata za izdavanje propusnica

Odluka o zabrani napuštanja područja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj

Sustav e-Propusnice

 

Kontakt za dodatne upite vezane uz izdavanje e-Propusnica

propusnice@rdd.gov.hr (0-24h)

tel. 0800 80 90 (8-20h)

https://epropusnice.gov.hr/

 

X
COVID 19 - INFORMACIJE