S ciljem razvoja kvalitetnih sadržaja destinacije, Turistička zajednica općine Rakovica prošle godine pokrenula je novo događanje pod nazivom – Legende Plitvičkih dolina. Riječ je o događanju koje ujedinjuje povijesne, kulturne i tradicijske ličnosti i likove koji su vezani za područje Općine Rakovica. Manifestacija se održava kod kule Stari grad Drežnik, a obiteljskog je tipa, prilagođena sadržaju koji okuplja obitelj te educira o starim narodima i povijesnim ličnostima.

 

Prošle godine Legende Plitvičkih dolina uz povijesne ličnosti – Eugena Kvaternika, japoda, Serežana, lika Korane, manifestaciju su obogatila i dva konjička kluba s ukupno šest konja koji su bili na raspolaganju svim posjetiteljima, a to su omogućili Konjički klub Rakovica i Ranch Terra. Kako bi Legende Plitvičkih dolina zabavile i one najmanje, organizatori su pripremili i facepainting te radionice. Izgradnja suhozida te arheološka istraživanja, pokazala su se kao pun pogodak za djecu i njihove roditelje koji su bili zadovoljni programom. Turistička zajednica općine Rakovica pobrinula se i da svi posjetitelji dobiju uspomenu, a kako je bilo riječi o obiteljskom događanju, svaka obitelj dobila je na poklon dekicu s tiskanim logotipom manifestacije Legende Plitvičkih dolina.

 

Turistička zajednica Općine Rakovica poziva sve građane da nam se pridruže 23. lipnja i na jedan dan zakorače u našu slavnu prošlost te doma ponesu nova iskustva, prijateljstva i prekrasne uspomene.

 

Službeni hashtag događanja je #Legende2018, a sve pratite na društvenim mrežama te Facebook događaju: Legende Plitvičkih dolina 2018. Vidimo se u kod kule!

 

 

Objave:

FOTOGALERIJA – Legende Plitvičkih dolina 2018


Plitvičke doline drugi put udahnule dušu povijesnoj kuli – turisti prezadovoljni pričom!


IDEJA ZA PRODUŽENI VIKEND: Legende Plitvičkih Dolina 


Biciklistička tura Legende Plitvičkih dolina, 23.06.2018. – info i prijave


Legende Plitvičkih dolina prezentirane na HRT-u, u popularnoj emisiji “Dobro jutro Hrvatska”


Gost manifestacije Legende Plitvičkih Dolina legendarni kuhar Stevo Karapandža!


Legende Plitvičkih dolina i ove godine stižu u Stari grad Drežnik! Najavljen i dolazak Eugena Kvaternika


 

X
COVID 19 - INFORMACIJE
X