Jedini slatkovodni akvarij u ovom dijelu Europe

Slatkovodni akvarij Aquatika je atrakcija u svakom pogledu: edukativnom, ekološkom, turističkom, pa i znanstvenom. Niti jedna europska zemlja nema tako veliko, očuvano i raznorodno vodeno blago kao Hrvatska, a Aquatika vjerno prenosi dio tog nedovoljno istraženog svijeta koje je svuda oko nas.

Posjet Aquatici nezaboravno je iskustvo od prvog trenutka kada posjetitelj kroči u njen prostor. U 25 akvarijskih bazena pliva više od 100 vrsta slatkovodnih riba, od čega je čak 40-ak endemskih vrsta, a kompletan akvarijski postav je kreiran tako da prati tok tipične krške rijeke sa svim njenim bojama i zvukovima. Bazeni oponašaju močvare, špiljske sustave, podzemna staništa, fenomen stvaranja sedrenih slapova te biljni i životinjski svijet u gornjim i donjim tokovima krških rijeka.

Zahvaljujući ovom čudesnom postavu, posjetitelji će doživjeti riječni tok od izvora do ušća te na zanimljiv i uzbudljiv način doznati sve o fascinantnom slatkovodnom svijetu. Aquatika se nalazi u Karlovcu, gradu na četiri rijeke, koji je od Plitvičkih dolina udaljen 80-ak kilometara.

 

INFO

Lokacija: Ulica Branka Čavlovića Čavleka 1a, 47 000 Karlovac
Tel: +385 47 659 112

E-mail: info@aquariumkarlovac.com
Web: https://www.aquariumkarlovac.com

 

 

X
COVID 19 - INFORMACIJE