Jedna od najposebnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj

Čarobno mjesto po kojem su Plitvičke doline široko poznate je Ranč Dolina Jelena, jedinstveni zoološki vrt na otvorenom. Ranč se prostire na 15 hektara i dom je za više od 100 jedinki divljači koje u stvarnom životu većina ljudi nikada neće ni vidjeti, a kamoli im se približiti.

U Dolini Jelena plahe srne i košute pa i svojeglavi jeleni lopatari posjetiteljima jedu iz ruke, dozvoljavaju im da ih maze i s njima se fotografiraju, a posebno su pažljivi i dozvoljavaju više djeci sa poteškoćama u razvoju. Obitelj Bićanić koja posvećeno brine o ovim gracioznim šumskim bićima nema objašnjenja za to. Životinje, vjeruju Bićanići, jednostavno instinktivno osjećaju, kao i ljudi.

Obilazak Ranča traje oko sat i pol, koji prođu u trenu, a nakon toga slijedi sabiranje dojmova i okrijepa domaćim delicijama, prirodnim sokovima i žesticama koje proizvode Bićanići i susjedna obiteljska gospodarstva.

Zbog velikog interesa posjet je potrebno rezervirati putem e-maila ili telefona par dana unaprijed. Ponedjeljkom je Ranč zatvoren.

 

INFO

Lokacija: Drežnik Grad, 47245 Rakovica
Tel: +385 99 222 3033

E-mail: ranch.dolinajelena@gmail.com
Web: www.ranch-deervalley.com
FB: https://www.facebook.com/ranch.dolinajelena
IG: https://www.instagram.com/ranch_dolinajelena/?hl=en

 

X
X