Kada u obično hodanje dodamo specijalizirane štapove za nordijsko hodanje dobijemo efikasan trening za cijelo tijelo. U nordijskom hodanju možete uživati tokom cijele godine.

Plitvičke doline svojim izletnicima, turistima, šetačima, ljubiteljima boravka na otvorenom i nordijskog pješačenja nude tri staze – stazu Rakovičke bune, stazu Rute vode te stazu Lipove doline. Izaberite svoju stazu, pronađite vidikovce s kojih se pružaju jedinstveni pogledi i uživajte na svježem zraku i prirodi koja vas okružuje.

Nordijsko hodanje – sportsko rekreativna aktivnost  gdje je obično hodanje pojačano dodavanjem posebno dizajniranih štapova čime se pri hodanju aktivira i gornji dio tijela. Ovakav oblik rekreacije sagorijeva čak 40 posto više kalorija od običnog hodanja, a prikladno je za sve dobne skupine.

 

nordijsko-hodanje

Opis staze:

Staza Rakovičke bune započinje na parkingu u centru Rakovice. Cestom se ide prema Zvjerinjaku, gdje je se nalazi natkriveno odmorište i vidikovac s kojeg se pruža jedinstven pogled na Rakovicu i njenu okolicu. Izlasci/zalasci sunca ovdje imaju posebnu čar. Nakon Zvjerinjaka ruta se ponovno spušta u centar Rakovice. Pošto je dio staze na cesti, pozivamo na opreznost.

 

 


 

nordijsko-hodanje

Opis staze:

Staza Ruta vode nalazi se na istoimenoj poučnoj stazi povrh kanjona rijeke Korane između Starog grada Drežnik i Kampa Korane. Istražite ovu zanimljivu poučnu stazu koja nas uči o važnosti vode u čovjekovu životu. Na ruti se nalazi i uređen vidikovac s kojeg se pruža pogled na prekrasnu rijeku Koranu, koja je ovdje granica dviju županija.

 

 


 

nordijsko-hodanje

Opis staze:

Staza Lipove doline duga je 1,3 km, a nalazi se između Plitvice Art Farme i Ranch Terra, prošetajte ovom stazom i uživajte pogledu na vrhunce koji vas okružuju. Na Plitvice Art Farmi u ljetnim mjesecima kada je otvorena možete kušati i kupiti domaće proizvode, kupiti suvenire ili jednostavno uživati opuštajući se u ovoj bajkovitoj priči Plitvičkih dolina.

 

X
COVID 19 - INFORMACIJE