Biciklističke staze protkale su gotovo cijeli krajolik Plitvičkih dolina. Vozeći se biciklom proći ćete kroz guste mirisne šume, pitoreskne brežuljke, sela očuvane ljepote, jedinstvene vidikovce. Možete birati između lakših i težih ruta ovisno o vašoj želji...

Turistička zajednica područja Plitvičke doline
Rakovica 6
47245 Rakovica
Croatia

Tel: 047 784 450
Fax: 047 784 039
E-mail: info@plitvickedoline.hr 

 

Ruta 31: Rakovica – Oštarski Stanovi – Rakovičko Selište

Vožnja počinje u centru Rakovice nogostupom D1 do skretanja u selo Oštarski Stanovi. Nakon prolaska kroz Oštarske Stanove, kod Turističkog centra Marko, prelazi se u D1 te se poljskim putem, asfaltom i makadamom kroz Rakovičko Selište stiže natrag u Rakovicu.

 

Ruta 32: Rakovica – Grabovac Drežnički – Stara Kršlja

Iz centra Rakovice kreće se asfaltnom cestom prema Grabovcu Drežničkom i dolazi do skretanja za selo Stara Kršlja. Dalje se nastavlja makadamom i šumskim putem do Stare Kršlje od kud se asfaltom vozi natrag u Rakovicu. Ova ruta je nešto zahtjevnija te traži dobru kondiciju i brdske bicikle, također preporučamo vožnju u skupinama.

 

Ruta 33: Rakovica – Jelov Klanac – Selište Drežničko – Čatrnja – Drežnik Grad – Lipovača – Grabovac – Brajdić Selo

Ruta počinje  usponom iz centra Rakovice prema crkvi sv. Jelene, skretanjem ulijevo vozi se prema Jelovom Klancu. Iz Jelovog Klanca brdskom stazom stiže se do Selišta Drežničkog od kuda se nogostupom uz D1 vozi do sela Čatrnja. Nakon prolaska kroz selo vozi se makadamskom poučnom stazom do Starog grada Drežnika. Od starog grada se vozi kroz centar Drežnik Grada gdje se skreće desno prema Lipovači te prema Baraćevim špiljama. Slijedi povratak od špilja prema Lipovači i Grabovcu Drežničkom. Iz Grabovca Drežničkog se makadamskim putem vozii do Grabovaca. Ovdje oprez, dolazite na cestu D1. s ovog mjesta možete nogostupom do eko etno tržnice ili preći cestu te makadamskim putem voziti se kroz Brajdić Selo od kuda se ruta spušta natrag u centar Rakovice. Ova ruta je vrlo zahtjeva (osobito dio kroz Jelov Klanac) te se preporuča isključivo za skupine dobro opremljenih biciklista.

 

Ruta 34: Rakovica – Jelov Klanac – Biljevina (Saborsko)

Iz centra Rakovice kreće se prema Jelovom Klancu (asfaltna cesta pokraj škole). Makadamskim putem kroz šumu stiže se u naselje Biljevina u Općini Saborsko. Ovdje ruta završava, dalje se državnom cestom možete uputiti prema Ogulinu ili lijevo prema Rakovici, odnosno, Selištu Drežničkom. Obzirom da ruta prolazi šumskim predjelom preporuča se vožnja u skupinama.

 

Ruta 35: Selište Drežničko – Čatrnja – Drežnik Grad – Lipovača – Grabovac – Irinovac

Iz Selišta Drežničkog nogostupom se vozi uz D1 do Čatrnje. U Čatrnji se skreće lijevo i vozi do Irinovca, dalje nogostupom prema Drežnik Gradu. Skrećete lijevo prema Baraćevim špiljama. Iz Baraćevih špilja ruta vas vodi natrag prema Lipovači, skrećete desno prema selu Grabovac Drežnički. Kroz Grabovac Drežnički makadamskim putem dolazite do D1 (OPREZ), nogostupom kroz Grabovac do eko etno tržnice odakle se poljskm putem nastavlja do Irinovca. Iz Irinovca se nogostupom vozi do skretanja za Čatrnju, te natrag u Selište Drežničko.

 

Ruta 36: Selište Drežničko – Korana

Iz Selišta Drežničkog vozi se nogostupom, asfaltom i jednim manjim dijelom makadamom prema selu Korana. Staza se na ovom dijelu spaja sa stazom općine Plitvička jezera PJ 59.

 

Ruta 37: Drežnik Grad – Sadilovac – Lipovača – Nova Kršlja – Grabovac – Irinovac 

Iz centra Drežnik Grada kreće se prema Sadilovcu, Lipovači i Novoj Kršlji (Baraćeve špilje). Iz Baraćevih špilja vraća se u Lipovaču, pa u Grabovac (kroz Grabovac Drežnički). Iz Grabovca se nakon prolaska pokraj tržnice ide poljskim putem prema Irinovcu. Iz Irinovca se nogostupom vraća u Drežnik Grad.

 

 

 

 

 

X
X