Gost manifestacije Legende Plitvičkih Dolina legendarni kuhar Stevo Karapandža!

Bliži se datum manifestacije Legende Plitvičkih Dolina, a program postaje sve zanimljiviji!

Ako još niste počeli planirati idući produženi vikend u lipnju, onda je ovo svakako članak za vas jer vrijeme brzo prolazi, a mi imamo jako dobar prijedlog ukoliko idete u smjeru Plitvičkih jezera.

Jeste li čuli za manifestaciju Legende Plitvičkih Dolina? Znate li da je područje Općine Rakovica bogato zanimljivim legendama i važnim povijesnim događajima? Osim Eugena Kvaternika, postoji još nekoliko zanimljivosti o kojima se malo govori.


Idemo onda redom!

23. lipnja kraj Starog grada Drežnika, povijesne utvrde iznad Rijeke Korane povijest će oživjeti u punom smislu te riječi!

Na prekrasnoj povijesnoj lokaciji okupit će se vrlo zanimljivo i šareno društvo. Eugen Kvaternik, vođa Rakovičke bune; ozbiljni Serežani, povijesna elitna policija Plitvičkih dolina u svojim impresivnim uniformama;  pleme Japoda, majstori u izradi prekrasnog nakita koje će posjetitelji moći i vidjeti, pa i rijeka Korana, ljepotica koja će na jedan dan oživjeti i ispričati zašto je baš ona bila tako važna za ljude ovog kraja.

Nakon bogatog predprograma koji počinje već u 12 sati, glavni program kreće od 16 sati sportskom promotivnom turističkom turom Legendi Plitvičkih dolina. Plitvičke doline poznate su po čak osam biciklističkih staza, a za ovu prigodu odabrana je tura je do Baraćevih špilja u Novoj Kršlji i natrag do glavnog mjesta događanja.

Gastro dvoboj uz gostovanje Steve Karapandže

Također na Legende Plitvičkih dolina dolazi i jako zanimljiv gost kojeg svi znamo – još jedna legenda, dobro poznati i priznati kuhar Stevo Karapandža kao  član žirija u gastro dvoboju. Prošlih nekoliko desetljeća je obogatio medijski prostor, osvježio mnoge gastro kuharice, a sada kao još jedna legenda dolazi u Stari grad Drežnik.

Dvije ekipe, KUD Izvor Rakovica i Folklorno društvo Otočac, koji u svojim redovima imaju jako dobre kuhare i kuharice, «sukobit će se» u pripravljanju autohtonog jela, a žiri koji će činiti tri vrsna kuhara će presuditi pobjednika. U pauzama od kuhanja folklorna društva će naravno pokazati i svoje umijeće pjesme i plesa, a poručuju kako će se za pobjedu boriti svim snagama.


Program za sve generacije i prekrasni konji!

Održat će se i tematske radionice za djecu, igre poput trčanja u vreći i bacanja kamena iz srednjovjekovne praćke, arheološka istraživanja, prezentacija domaćih proizvoda i rukotvorina te još mnogo toga.

Manifestaciju Legende Plitvičkih dolina će i ove godine posjetiti konji iz obližnjih konjičkih klubova koji će biti na raspolaganju posjetiteljima, a goste očekuju i posebni pokloni.

Iznenađenje za kraj

Također, pozivamo sve goste da se na manifestaciji zadrže sve do padanja mraka, jer spremamo posebno iznenađenje, ali o čemu se radi nećemo otkrivati jer onda to ne bi bilo iznenađenje. Vidimo se 23. lipnja u Drežnik Gradu kod kule!

 

Službeni hashtag događanja je #Legende2018, a sve pratite na društvenim mrežama te Facebook događaju: Legende Plitvičkih dolina 2018.  I web stranici www.plitvickedoline.hr.

 

Pogledajte i cjelokupni program sa satnicom:

 

X
COVID 19 - INFORMACIJE