[eSAVJETOVANJE] U TIJEKU JAVNA RASPRAVA O IZMJENAMA PRAVILNIKA O ODGODI ILI OSLOBOĐENJU PLAĆANJA TURISTIČKE PRISTOJBE

Uvažavajući posebne okolnosti uslijed COVIDA-19 koje su negativno utjecale na rad privatnih iznajmljivača i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, Ministarstvo turizma i sporta uputilo je u e-savjetovanje prijedlog Pravilnika o dopuni Pravilnika o odgodi ili oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu.

Dopunjenim pravilnikom se potpuno oslobađaju plaćanja turističke pristojbe oni iznajmljivači kojima je rješenjem utvrđen prestanak pružanja ugostiteljskih usluga, a nisu imali evidentiranih noćenja u 2020. godini. stim pravilnikom će se osloboditi plaćanja turističke pristojbe osobe s područja Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije za one kapacitete koji se nalaze u zgradama koje su u potresu oštećene te su dobile oznaku neuporabljivo (crvena oznaka) ili privremeno neuporabljivo (žuta oznaka).

Savjetovanje je otvoreno do 20. rujna 2020. Pravilnik stupa na snagu prvog dana od dana objave u „Narodnim novinama“ s obzirom da su počeli teći rokovi za naplatu turističke pristojbe.

U raspravu se možete uključiti na linku u nastavku:

eSavjetovanje / PRAVILNIK O DOPUNAMA PRAVILNIKA O ODGODI ILI OSLOBAĐANJU OD PLAĆANJA TURISTIČKE PRISTOJBE ZA OSOBE KOJE PRUŽAJU UGOSTITELJSKE USLUGE U DOMAĆINSTVU ILI NA OBITELJSKOM POLJOPRIVREDNOM GOSPODARSTVU

 

X
COVID 19 - INFORMACIJE