Domaći proizvodi iz Plitvičkih dolina

Jedi zdravo – živi zdravo!

Vrlo je važno podizati svijest o važnosti konzumiranja domaćih proizvoda. Upoznati smo koliko su domaći proizvodi važni za zdravlje i imunitet, a koliko konzumiranje istih može bitno utjecati i na kvalitetu življenja. Upravo s dolaskom jeseni ljudi piju manje vode, manje borave na svježem zraku i suncu te tako narušavaju svoj imunitet pa je potrebno na vrijeme reagirati. Pronađite rješenje za sebe i svoje zdravlje uz proizvode lokalnih poljoprivrednih gospodarstva iz Plitvičkih dolina.

MED 

Visokovrijedan proizvod u podizanju imuniteta upravo je med. Žlica meda na dan može učiniti čuda za imunitet. Med obitelji Čubrić nosi oznaku Lika Quality- oznaku ličkih proizvoda premium kvalitete. Na OPG-u Čubrić osim što možete kupiti med, možete probati i apiinhalacije – udisanje zraka izravno iz košnica, koje pomažu u jačanju imuniteta, ali i pri liječenju raznih stanja i bolesti.

OPG ČUBRIĆ
Korita 22, 47245 Rakovica
Tel: +385 (0)47 784 291
Email: info@medene-inhalacije.com


SIR 

Za sir iz Rakovice svi su čuli, ali to nije ni čudno jer osim što nose Lika Quality oznaku koja jamči kvalitetu, sirevi iz Sirane Turkalj nagrađivani su na brojnim domaćim manifestacijama i natjecanjima, ali i na europskim. Možete ga probati u većini restorana u destinaciji i okolici ili se javiti direktno Sirani. Uz Glavana, polutvrdi do tvrdi sir s vrenja, jakog i punog okusa,  neizostavan škripavac, probajte svakako basu i kombinirane sireve.

Sirana Turkalj
Jelov Klanac 211, 47245 Rakovica
Tel: +385 (0)98 647 015
Email: sirana.turkalj@gmail.com


ČAJ 

Poznato je da sve vrste čajeva imaju pozitivan efekt na čovjekovo zdravlje. Također, čajevi igraju važnu ulogu u jačanju imuniteta jer svakodnevna konzumacija čaja može pomoći u prevenciji gripe, viroze i prehlade. Izbjegnite ove sezone prehlade, gripe i preventivno se zaštitite Teasheena čajevima. Izaberite mentu, matičnjak, koprivu ili bazgu i probajte najfinije čajeve iz Plitvičkih dolina. Teasheena čaj se prodaje kao suvenir u NP Plitvička jezera te u Baraćevim špiljama, moguće ga je naći i u ponudama raznih trgovina, gift shopova i ostalih kanala prodaje širom Hrvatske.

Teasheena čajevi
Jelov Klanac. 47245 Rakovica
Tel: +385 (0) 98 807 557+385 (0)99 675 9585
E-mail: teasheena@gmail.com


LAVANDA  

Sačuvajte svoje zdravlje i njegujte kožu uz lavandu i lavandine proizvode obitelji Čović sa OPG-a Lavanda iz Lipovca. Osim ulja lavande, možete kupiti poklon pakete, kreme, sapun ili jednostavno mirisni osvježivač, kao prirodni i neodoljiv miris za Vaš dom.

OPG Lavanda
Lipovac 118, 47245 Rakovica
Tel.: +385 (0)91 780 9890
E-mail: apartmani.lavanda118@gmail.com


EKO VOĆE I POVRĆE 

Ekološko uzgojeno voće i povrće nije špricano raznim otrovima i pesticidima te je u potpunosti sigurno za konzumiranje. Eko Klanac (OPG Sabljak Ljubica) uz turizam, od 2005. godine bave se i uzgojem voća i povrća. OPG Sabljak je pravi izbor za one koji brinu o svom zdravlju i vole okusiti povrće i voće onakvo kakvo je moguće uzgojiti samo uz pomoć prirode.

Eko Klanac
Rakovica 106, 47245 Rakovica
Tel: +385 (0)99 675 9585
E-mail: ivica.sabljak@ka.t-com.hr

 

 

 

X
COVID 19 - INFORMACIJE