[BARAĆEVE ŠPILJE] NOĆ ŠIŠMIŠA 2019 🦇

U petak, 30. kolovoza 2019. godine, Javna ustanova Baraćeve špilje u suradnji sa NP Plitvička jezera organizira događanje pod nazivom “Late Night Cave Tour” kojim će obilježiti 23. Međunarodnu noć šišmiša.

Međunarodna noć šišmiša obilježava se od 1997. godine, posljednji vikend u kolovozu, pod okriljem Sporazuma o zaštiti europskih populacija šišmiša – EUROBATS. Hrvatska je članica Sporazuma od 2000. godine. Kroz razne događaje (interaktivne radionice, predavanja izložbe i slično), organizirane zadnjeg vikenda u kolovozu u suradnji organizacija za zaštitu prirode i nevladinih udruga, prenosi se znanje o šišmišima, njihovom načinu života, navikama i potrebama različitih vrsta šišmiša. Također se ukazuje na njihovu nezamjenjivu ulogu u očuvanju prirodne ravnoteže u ekosustavima kao i na potrebu njihova očuvanja i zaštite.

Šišmiši su jedini sisavci koji lete, a dosad je na Zemlji zabilježeno više od 1200 vrsta šišmiša. Sve  vrste šišmiša koje žive u Hrvatskoj, njih 33, strogo su zaštićene Zakonom o zaštiti prirode.  Povodom 23. Međunarodne Noći šišmiša, 30. kolovoza 2019. (petak) naše Baraćeve špilje u suradnji sa NP Plitvička jezera pripremaju zanimljiv i edukativan program prilagođen svim generacijama.

Program stiže uskoro! 🦇 🦇

 

 

X
COVID 19 - INFORMACIJE