[APITURIZAM] OPG ČUBRIĆ NA OKRUGLOM STOLU NA TEMU“APITURIZAM U HRVATSKOJ”

U organizaciji Hrvatskog apiterapijskog  društva, a u sklopu Sajmova zdravog življenja i pčelarskog sajma APItera koji su se održali na Zagrebačkom velesajmu od 5 – 8 prosinca, dana 5.12. održan je Okrugli stol na temu „Apiturizma u Hrvatskoj“. Jedni od učesnika okruglog stola bio je naš OPG Čubrić te Turistička zajednica općine Rakovica kao primjer dobre suradnje lokalnih institucija i pčelara.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Čubrić pčelarstvom se bavi od 2006. godine, uz med, pčelinje proizvode i proizvode od voska, u ponudi imaju i apiinhalacije. Apiinhalacija poboljšava imunitet organizma, liječi različita stanja i oboljenja, te čuva zdravlje općenito. Udisanje zraka iz košnica pomaže kod bronhitisa, astme, stresa, depresije, kronične bolesti pluća, kronične glavobolje i migrene, kod osjetljivosti na infekcije, slabog imuniteta, infekcija dišnog sustava.

Ljekovita svojstva zraka iz košnice su višestruka, a uz pomoć ove terapije moguće je liječiti čak i teška oboljenja respiratornog sustava. Ljekovitost zraka iz košnica potvrdile su čak i mnoge znanstvene studije koje su posljednjih godina provođene na brojnim sveučilištima.

 

Mladoj, inovativnoj grani turističke ponude želimo puno uspjeha te stojimo na raspolaganju za daljnju suradnju.

 

X
COVID 19 - INFORMACIJE