Degenija je zaštićeni Velebitski cvijet, a restoran Degenija je ugodan obiteljski ugostiteljski objekt, smješten 5 km prije ulaza u Nacionalni park Plitvička jezera, naselje Selište Drežničko.

Ponuda hrane restorana Degenija uglavnom je na bazi mesa, što je i odlika cijeloga kraja. Specijaliteti kuće su domaća pastrva iz Gacke te punjena teletina u umaku od šampinjona sa domaćim njokima.

Raznovrsna je i bogata ponuda a la carte jela: domaći sir, basa, dalmatinski pršut, razne juhe, jela sa roštilja, steakovi, puretina, piletina te razne tjestenine. Uz to pripremamo i pizze iz krušne peći. Po narudžbi pečemo janjetinu i odojak na ražnju, teletinu i janjetinu ispod peke te domaći kruh. Preporučujemo da probate i našu domaću rakiju šljivovicu.

U zimskom periodu u ponudi imamo i gotova jela poput ličkog ručka, graha i zelja, gulaša, sarme i sl. Restoran posjeduje terasu sa koje se pruža prekrasan panoramski pogled na okolna sela koja se stapaju sa nizinama i šumovitim brdima. Terasa ima 60 sjedećih mjesta, dok u unutarnjem zatvorenom dijelu restorana koji je klimatiziran ima 90 sjedećih mjesta. Restoran je idealan za grupe koje posjećuju NP Plitvička jezera, a žele objedovati u blizini parka. Također, posjedujemo HACCP standard koji jamči visoku kontrolu kakvoće hrane i namirnica. U restoranu Degenija moguća su ostvarivanja poslovnih ručkova, raznih svečanosti i prijema. Svi gosti željni tradicionalne, ali i ostale kuhinje, i umorni putnici, ili jednostavno znatiželjnici, dobro su došli, a mi ćemo se pobrinuti da ukusnom hranom, kvalitetnom uslugom i ugodnim ambijentom ponovno dođete u naš restoran.

Osnovne informacije i kontakt:

Restaurant Degenija
Selište Drežničko 57
47245 Rakovica
Croatia

Radno vrijeme:
07:00 – 23:00 h

Tel: 047 782 060
Fax: 047 782 352

info@hotel-degenija.com
www.restoran-degenija.hr