Svjež zrak, vožnja kroz prirodu i nove pustolovine...

Plitvičke doline najbolje je istražiti vožnjom na biciklima koje Plitvice bike & bed dostavlja na adresu Vašeg smještaja. U ponudi su dva biciklistička izleta (Barać caves bike tour i Plitvice valleys by night), iznajmljivanje bicikala (self guided tour), planinarski izlet na Golu Plješivicu i istraživanje Željave. Sve ture uključuju snack (lokalno voće i povrće ili sir) i pivo po završetku aktivnosti.

 

KONTAKT PODACI:

Plitvice bike & bed, Rakovica 77
e-mail: mtb.plitvice@gmail.com

mob.: +385 98 964 7051

FB: plitvicebikeandbed

Instagram: plitvice_bike_and_bed

1. Biciklistički izlet do Baraćevih špilja (Barać caves bike tour)

Ova biciklistička tura simbol je vožnje biciklima u Plitvičkim dolinama. Legenda o turskom divu i priče o špiljskim medvjedima dok ste okruženi sigastim strukturama (stalagmiti i stalaktiti) na 9 ºC zasigurno će vas odvratiti od svakodnevnog života i misli. Ulaznica i stručno vodstvo u Baraćevim špiljama je u uključeno u cijenu.

Trajanje: 4 sata

Cijena: 40 € (300 HRK)

 

2. Noćna vožnja Plitvičkim dolinama (Plitvice valleys by night)

Jedinstveno iskustvo tijekom noćne vožnje biciklom, koja je drugačija i može biti zanimljivija i uzbudljivija od dnevene. Borba protiv nepredvidljivih situacija i uživanje u zvucima noći na Plitvičkim dolinama čini ovaj izlet posebnim i zabavnim. Čuvajte se divljih životinja. Izlet se preporučuje da doživite novu vrstu avanture.

Trajanje: 3 sata

Cijena: 35 € (260 HRK)

 

3. Iznajmljivanje bicikala

Iznajmite potpuno novi Norco Storm 7.1 bicikl koji će vam pružiti savršeno biciklističko iskustvo. Okolica Plitvičkih jezera ima gotovo 200 kilometara označenih biciklističkih staza i puno neistraženih, uzmite kartu i bacite se u istraživanje predivnih krajolika. Ova se opcija preporučuje za vozače s iskustvom te oni koji više uživaju u samostalnim vožnjama.

Trajanje: izborno 8,00-19,00 h

Cijena: 120kn (16 €)

Uključeno: dostava bicikla, bicikl, kaciga, savjete, biciklističku mapu, hladno pivo (Fast food BBQ)

 

4. Planinarski izlet na Golu Plješevicu

Gola Plješevica jedan je od najljepših vidikovaca (360º view), s čijeg se vrha pruža lijep pogled na dvije zemlje i pruža vam nezaboravan doživljaj. Možda je uspon težak i zahtjevan, ali svakako vrijedi popeti se. Preporučuje se svima koje vole planinarenje i istraživanje.

Trajanje: 5 sati

Cijena: 40 € (300 KN)

 

5. Istraživanje Željave

Vojni aerodrom Željava, najveći podzemni aerodrom i nekadašnja baza Jugoslavenske narodne armije, na granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Želite li istražiti stari teretni zrakoplov i tunele, ovo je ruta za Vas. Ogroman kompleks s još većom pričom. Pokazat ćemo vam ludost i tehnološki uspjeh 60-ih godina. Ovaj izlet preporučuje se istinskim istraživačima.

Trajanje: 3 sata

Cijena: 20€ (150,00 kn)